Пловдивските превозвачи Веселин Дошков и Иван Чолаков, които получиха обвинения за злоупотреби с милиони, са отчитали неправомерни загуби. Те са вписвали в пътните листове по-дълги курсове от реално направените и са ги подавали в общинските документи, с цел да бъдат подпомагани от общината, стана ясно от думите на Славчо Алексиев, който е началник на Икономическа полиция.

Измамата е била за над 30 млн.лв. Акцията е продължила година и е била съвместна с ДАНС.

„Вчера бяха повдигнати обвинения на шест лица, като две от тях са на управители на дружества, които се занимават с транспортна дейност, част от градския транспорт, а четири са от общинските администрации на Пловдив и Асеновград”, каза Алексиев.

В схемата заедно с двамата превозвачи, са участвали и четирима общински служители от Пловдив и Асеновград – шефът на ОКТ Пламен Вълков, предшественика му Борислав Кръстев и главният счетоводител Лидия Пастърмаджиева. Всички те са с мерки за неотклонение.

Срещу шефовете на транспортните фирми са повдигнати обвинения за документни измами, а срещу общинските служители – за длъжностни престъпления.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!