Пол Алън, Майкрософт
на снимката: покойният съосновател на "Майкрософт" Пол Алън

Милиардерът Пол Алън – съосновател на софтуерния гигант „Майкрософт“ през 1970 г. – е починал в понеделник на възраст от 65 г., след като е загубил битката си с рака, съобщава семейството му.

„Моят брат беше забележително същество на всяко едно ниво. Докато повечето хора познаваха Пол Алън като технолог и филантроп, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и невероятен приятел“, заяви сестрата на Алън – Джоди в изявление.

„Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлина и милосърдие…. В това време на загуба и скръб за нас, и много други, ние сме благодарни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден“, казва още семейството му.

Алън се оттегли от „Майкрософт“ през 2000 г., но остана като съветник на компанията. Той е основател на компания „Вулкан“ и собственик на спортни отбора.

„С огромна мъка съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и признат технолог, филантроп, строител на общност, природозащитник, музикант и поддръжник на изкуството“, заявиха от „Вулкан“ в изявление, цитирано от Си Ен Ен.

Алън се лекуваше от рак през 2009 г. и беше в ремисия. Преди две седмици той заяви, че планира „да се бори агресивно“ докато продължи да работи по своите проекти.

През 1983 г. той е диагностициран с болестта на Ходжкин, която представлява рак на лимфната система.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!