Феновете на Мерилин Монро, Принцеса Даяна, Стар Трек, Марлон Брандо, както и почитателите на кралските сватби имат възможността да се сдобият с парчета от класическата история на Холивуд. Аукционна къща в Бевърли Хилс ще проведе ежегодния си търг в края на юни, а акцентите в събитието ще рокля, носена от Мерилин Монро, както и парчета от тортите от няколко кралски сватби.

Роклята на русото изкушение на миналия век струва между 300 и 500 хил. долара, казва Мартин Нолан – директор на аукционната къща. Значението на дрехата е изключително голямо според експертите, тъй като тя е последната, носена от Монро по време на снимки, а когато вестниците оповестили смъртта на вечния секссимвол, разпространявали нейна снимка в същата рокля.

Други експонати, за които се очаква да предизвикат овации са роклята на Принцеса Даяна, изработена от Версаче. Очаква се тя да донесе между 60 и 80 хил. долара.

Парчетата торта, които ще се продадат са били част от сватбите на Принцеса Ан, Принц Андрю, двете сватби на Принц Чарлз, както и от венчавката на Принц Уилиям и Кейт Мидълтън. За съжаление те не стават за ядене, но все пак са прекрасен спомен от историческите събития.

Останалите предмети, които се очаква да донесат печалба от 15 хил. до 400 хил. долара са костюми от „Стар Трек”, както и моторът, който легендарният актьор и секссимвол Марлон Брандо някога е притежавал.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!