Снимка: calvinayre.com

Планът за подновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май се доближи още повече до успешна реализация, след като днес получи зелена светлина и от Министерството на труда на Германия. Според идеята на Германската футболна лига остатъкът от сезона в първите две нива на футбола ще се играе в цялостния си вид, но при закрити врати.

„Ако концепцията бъде изпълнена пълноценно, това ще подсигури здравето и сигурността на играчите, треньорите и обслужващия персонал – заяви министърът на труда Бьорн Бьонинг – Планът на Лигата е разумен, минимизира рисковете и поради това е приемлив по отношение на здравето и сигурността на работното място.“

Крайното решение за подновяването на Бундеслигата ще се вземе от правителството след видеоконферентна среща на канцлера Ангела Меркел с министрите в четвъртък. Рестартирането на германското първенство ще бъде светъл лъч за феновете на футбола в Европа, след като в рамките на седмица стана ясно, че две от силните първенства на континента – тези на Франция и Холандия, няма да бъдат завършени заради пандемията от COVID-19.

Към момента Висшата лига на Англия, испанската Ла Лига и италианската Серия А също планират да довършат сезона, но по-рано днес спортният министър на Италия призна, че подновяването на Серия А изглежда все по-трудно осъществимо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!