Представете си, че прекарвате по-голямата част от деня си в заключена желязна машина. Не можете? Е, един човек може. Представяме вие Пол Александър, който именно така е прекарал последните 64 години от живота си.

Пол Александър е от Далас  и има детски параличот 1952г., когато е бил само на пет години. Той е имал сериозен проблем с дишането. Решението по онова време било да вкарат болния в огромна машина, по-позната като „железния бял дроб“. Пациентите лягат в устройство, което се стяга плътно около врата и цялото тяло надолу, след което механично изпълва дробовете с кислород. Машината се е използвала предимно за деца, като повечето от тях са я премахнали, когато са пораснали. Не това не се случило при Пол.

pol 33

Той вече 65 години я ползва и понеже освен дихателните проблеми, Пол е напълно парализиран от врата надолу, машината се е превърнала в негов почти постоянен дом.

Въпреки трудностите в живота, Пол е успешен човек и продължава да се бори.

Завършва университет и работи като адвокат, като използва инвалидна количка, но носи навсякъде своята стара машина за дишане, в случай, че рязко дробовете му се влошат.

pol

През 2015г., машината започва да има механични проблеми и понеже са останали само 10 човека в света, които да ползват такива машини, намирането на правилен механик не е лесна работа.

Години по-късно, след като Пол пуска видео в интернет, в което търси помощ, се появява Брейди Ричардс, който успява да се справи с машината, която за младия му екип изглежда като артефакт от миналото.

Видео на Пол Александър и животът му в машина.. може да видите ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук