Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Полиция и жандармерия провеждат операция на два адреса в София. Полицейско присъствие има на ул. „Петър Парчевич“ и бул.“Александър Стамболийски“, съобщава БНТ.

На тези адреси се помещават офиси на народния представител Настимир Ананиев.

Акциите се извършват по Европейска заповед за разследване. Тя е издадена от Кралство Белгия.

Разследва се организирана престъпна група за контрабанда и пране на пари.

Тъй като офисите се намират на територията на София, компетентна да извърши действията по издадената от Белгийските власти заповед, е Софийската градска прокуратура.

Предварително е поискано и получено разрешение от Софийския градски съд и след това се е пристъпило към обиските, като доказателствата, които ще бъдат иззети ще се предадат на белгийските разследващи.

Освен обиски с европейската заповед за разследване са поискани и разпити на редица свидетели, както и разкриването на банкова тайна за конкретни банкови сметки.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев потвърди в НС, че службите проверяват негова счетоводна фирма.

Него не са го търсили, счетоводителката му е казала, че са изисквали документи свързани с негови клиенти.

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван. Определи случващото се като „политическа бухалка срещу него и партията“.

„Не съм притеснен. Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра – каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ни предостави. Според мен не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността. За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитват по някакъв начин да се върти. И не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми“, коментира Ананиев, цитиран от БНР.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук