Екатерина Гусева е руска актриса. Родена e на 9 юли 1976г. в Москва в семейството на държавен служител и шивач.

В гимназията учи в танцовата група на грузинския национален ансамбъл. Въплъщение е на модерната ученичка – дълга масивна плитка, добър външен вид, перфектна фигура и добри оценки.

Оля

От периода 1997 до 2007 участва над 16 филма и сериала. В мелодрамата „Walk Through Paris” Гусева участва със собствения си син Алексей. Първата си главна роля обаче получава в култовия сериал „Бригада”.

„Това беше първата ми голяма роля. Снимахме „Бригада“ около 2 години. През цялото това време живеех с героинята си. Получи се пълноценно, дълбоко, подробно влизане в образа”, споделя актрисата.

През 2002г.  по чудо й се разминава ужасната терористична атака на Дубровка. Нападението започва, когато около 40 – 50 въоръжени терористи от чеченски произход, превземат претъпкания театрален център, в който се играе мюзикълът „Норд-Ост”, в който Гусева играе Катя Татаринова. Всяка седмица, всеки член има право да вземе още един почивен ден освен фиксираният понеделник. На сряда, 23 октомври 2002г. Гусева се възползва от това право, което се оказва невероятен късмет.

Семейсто: Екатерина, съпругът й Владимир и двете им дечица

Терористите взимат за заложници 916 зрители, като отправят искане за изтегляне на руските войски от Чечня, както и незабавно да се сложи край на Втората чеченска война. В хода на операцията загиват 129 заложници.

За ролята си в мюзикъла през 2003г. Екатерина е удостоена с номинация „Най-добра актриса” на Националната награда за театър.

През 2004г. актрисата зарадва киноманите с убийствена еротична сесия. Актрисата, която се превъплъти в персонажа на половинката на Саша Белов – Оля, се съблече гола за мъжкото списание „Максим”.

През2011г., шест месеца след раждането на дъщеря си, актрисата повтори фотосесията за популярното издание.   На кадрите тя е в блестяща форма.

В интервюто към броя красавицата разкрива, че за първи път от много време насам се е почувствала освободена и разкрепостена и дори съжалява, че не е последвала примера на редица популярни дами като Деми Мур и Ева Херцигова да се снима гола, докато е бременна.

Свързани статии: 

Помните ли Саша Белов от Бригада? Вижте с какво се занимава днес…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!