корабокрушение
Спасяване на моряци от коробокруширал съд /снимка: архив/

Най-малко двама членове на екипажа на руски кораб, потънал в Черно море край бреговете на Турция, са загинали, съобщи губернаторът на провинция Бартин Синан Гюнер.

„На борда на потъналия сухотоварен кораб е имало 13 души – всички граждани на Русия. Към днешна дата са спасени 5 души, открити са телата на двама мъртви“, цитира изявлението му Анадолската агенция.

Според Гюнер операция по спасяването на още шестима души продължава.

„В района на Инкум в провинция Бартън потъна сухотоварният кораб „Арвин“, чийто екипаж се състоеше от 12 граждани на Украйна. Корабът е плавал под знамето на Палау и е потънал поради лошо време по време на рейс от Грузия към България. Към днешна дата са спасени шест души“, отбелязват от администрацията на град Бартин.

Лошите метеорологични условия, според предварителните данни, са причинили катастрофата на сухотоварния кораб край бреговете на Турция. Това съобщиха пред журналисти от администрацията.

Пресслужбата на Росморечфлот“ съобщи, че на борда има 12 души, двама от които са руски граждани. Отделът също така добави, че „собственикът на плавателния съд е украинска компания“.

Според губернатора на провинция Бартън Синан Гюнер най-малко двама членове на екипажа на кораба за насипни товари са били убити, а шестима спасени. Турският флот изпрати фрегата за участие в издирвателни и спасителни операции в района на провинция Бартън в Черно море, където корабът за насипни товари потъна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!