В 15 ч. днес край ГП Е-79 започва протест на хотелиери, ресторантьори, и други представители на бизнеса в Благоевград, които се чувстват засегнати от наложените от 7 септември нови противоепидемични ограничения.

Демонстрацията трябваше да се проведе на главен път Е-79, но за да не пречи на движението, бе пренасочена в местността Полигона.

Кметът на Благоевград обяви, че предвид новите мерки е възможно да не се състои фестивалът „Дъбрава Фест“. Все още не е сигурно дали ще бъде отложен.

Това е поредният протест свързан с пандемията.

Вчера, чрез публични демонстрации, зеленчукопроизводители настояха в актуализацията на бюджета да бъдат предвидени 70 милиона лева като компенсационна Covid мярка за бранша.

Заради несправяне с здравната и икономическа криза браншовите организации поискаха оставката на министър Стойчо Кацаров. В това искане се присъедини и ГЕРБ днес.

Припомняме, че новите COVID мерки затвориха нощните заведения и ограничиха работното време на ресторантите до 22 часа. Приложените мерки не са крайни и по нищо не се отличават с досегашните забрани. Въпреки това негодуванието расте.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!