Човечеството прави поредна стъпка към своето технологично развитие. Япония започва предлагането на робот под наем, който  ще може да се използва като туристически гид от чужденците, решили да посетят страната. Устройството носи името Робохон. И освен че може да говори, той може и да танцува – така няма да скучаете никога в неговата компания.

Роботът, който е с размерите на модерен смартфон, е разработен от технологичния гигант „Шарп”. Робохом ще очаква своите първи ентусиасти на 25 април на летище „Ханеда” в японската столица Токио. Цената е 13 долара, като за тези пари той ще може да се използва 24 часа. За да свържат робота с интернет, туристите ще се нуждаят от подвижен рутер, който също ще се дава под наем.

Към момента роботът може да говори два езика – английски и китайски. Освен това в него има вградена камера. Така, ако сте забравили фотоапарата си, вашият гид ще заснеме най-интересните моменти от пътуването ви.  Също така  той е програмиран да ви насочва към определени места, които си струва да посетите в Токио.

От компанията производител уточниха, че това е само началото на подобен тип разработки. Заедно с другите три компании, които отговарят за създаването и отдаването под наем на Робохон, ще се работи по изграждането на още по-значим продукт, в който ще бъдат заложени много повече опции за туристите.

Към момента са изработени само 20 робота. Очаква се обаче в рамките на една година да бъдат сключени поне 800 договора за отдаване под наем на Робохон.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук