Извънредният и пълномощен посланик на България в САЩ Тихомир Стойчев заяви, че посолството ни във Вашингтон няма информация за пострадали български граждани във Флорида и региона, след като опустошителният ураган „Ирма“ премина през югоизточния щат и причини щети за милиарди долари. Българите във Вашингтон имат на разположение нужните консулски услуги, увери посланикът.

Добрата новина е, че в посолството не е постъпвала информация за пострадали български граждани от официалните власти и от българските общности във Флорида, с които сме в постоянна връзка, заяви извънредният и пълномощен посланик на България в САЩ Тихомир Стойчев. Той добави, че консулската служба днес работи на пълни обороти и че българи от Флорида, които са се евакуирали във Вашингтон от Флорида и района, имат възможност да се възползват от консулски услуги.

Пораженията върху инфраструктурата са сериозни и възстановянето ще струва милиарди долари, най-вероятно около 200 милиарда. Прекъснато е електрозахранването, около 6 млн. души са без електричество. Много райони са наводнени, има разрушени мостове и повалени дървета. Затруднени са комуникациите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!