Kuznetsov

Плаващият док ПД-50 в Мурманск, където се ремонтира самолетоносачът „Адмирал Кузнецов”, потъна напълно. По-рано беше съобщено, че докът е само частично потънал. Причината за потапянето на плаващият док е токов удар, довел до изключването на помпите. Според изявление на губернатора на Мурманск Мария Ковтун при началото на потъването на плаващия док е започнала спасителна операция, при която са изведени 71 души.

Според информацията при инцидента са пострадали 4 човека, един от които е в тежко състояние. Самият самолетоносач в момента се прибира в 35-та кораборемонтна работилница. Той има леки повреди, тъй като кран се е ударил в него по време на потъването на дока.

„Адмирал Кузнецов“ участва в бойните действия в Сирия, като неговите самолети нанасяха въздушни удари по бунтовническите сили. Те извършиха 420 бойни полета срещу противницете на режима на президента Башар Асад, подкрепяни от Русия.

Корабът бе вкаран в един от най-големите плаващи докове в света в залива Кола до Мурманск, където е базиран Северният флот на Русия, и трябваше да се върне на служба през 2021 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук