Потребителите на социалната мрежа на Инстаграм от редица страни се оплакват от сривове в услугата, според данни от сайта Downdetector, който следи за прекъсвания в популярните интернет страници и приложения.

Проблемите са започнали около 23:00 ч. централно гринуичко време и са засегнали потребителите в САЩ, Япония, Австралия, Сингапур, Малайзия и Русия, съобщава РИА Новости.

Според Downdetector, 55% от потребителите на Инстаграм са изпитали проблеми с лентата с новините, 26% се оплакват от проблеми с вписването, а 18% от жалбите са свързани със сайта на социалната мрежа.

Инстаграм е безплатно приложение за споделяне на снимки и видеоклипове с елементи на социална мрежа, което ви позволява да правите снимки и видеоклипове, да ги филтрирате, както и да ги разпространявате чрез услугата и редица други социални мрежи.

Инстаграм принадлежи към Фейсбук, който преди около десет дена изпита най-големия си срив. В продължение на 12 часа потребители изпитваха затруднения в работата със социалната мрежа. След повече от 12 часово мълчание от Фейсбук заявиха, че причина за срива е промяна в сървърната конфигурация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!