Явор Бахаров

Повдигнаха две обвинения на актьора Явор Бахаров. Той беше спрян за проверка в събота следобед от полицаи в Банско.

Едното обвинение е за шофиране след употреба на алкохол в условията на повторност, тъй като актьорът има вече присъда за същото провинение. Направената проба с дрегер е показала 1,3 промила алкохол в издишания въздух. Очакват се резултатите от кръвната проба, които ще бъдат готови до няколко дни. Полевите тестове за наркотици, които са направени на 34-годишния Бахаров от полицаите в Банско са отчели кокаин и канабис.

Затова му е повдигнато и второ обвинение – за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Бахаров беше задържан в полицейското управление в града за 24 часа, вече му е определена мярка парична гаранция от 5 000 лева. Автомобилът му вече е със свалени номера.

По думите на районния прокурор на Разлог, Явор Бахаров вече е осъждан три пъти. Първата му присъда е от 2013 г. за хулиганство. Три години по-късно Бургаският районен съд го признава за виновен за шофиране след употреба на алкохол. Третата присъда за актьора бе произнесена през март м.г. от Софийския районен съд за хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Бахаров получи 9 месеца пробация, като през този период трябваше да се подписва в пробационната служба и да осъществява срещи с пробационен служител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!