Фалкон

България ще изпрати правителствения самолет, за да прибере група деца от Каварна, което са блокирани в Ломбардия, съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредна среща в Министерския съвет.

„Разпоредил съм да се стяга правителственият Еърбъс, да се оборудва, да лети с медицински екипи и да отидем да си приберем децата. Това са около 30 деца, представете си колко семейства се притесняват за тях. Пилотите ще бъдат изолирани, вместо стюардеси, ще летят медици. Ще приберем децата с полет до Варна, за да си идат по домовете в Каварна. Няма да ги разкарваме до София“, съобщи още премиерът.

22 ученици и четирима преподаватели от гр. Каварна, които са в Италия по програма „Еразъм+“ и се намират в малко градче близо до Милано, ще бъдат транспортирани тази нощ в България с правителствения самолет „Еърбъс“, съгласно указанията на Националния оперативен щаб, създаден във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19, съобщиха и от ВМА.

На борда на самолета ще пътува и секретарят на оперативния щаб – полк. доц. Димо Димов, който е и началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!