Вместо в сряда, редовното правителствено заседание ще се проведе днес, в 17 часа. Министрите обаче няма да бъдат в Министерския съвет, а разговорът им ще е чрез видеоконферентна връзка.

В прессъобщение, изпратено до медиите, от правителствената информационна служба пишат:

„След оповестените вчера нови социално-икономически мерки за над 1 милиард лева в отговор на пандемията от COVID-19, премиерът Борисов разпореди още днес да бъде проведено седмичното заседание на Министерския съвет, така че максимално бързо да бъдат придвижени решенията на кабинета в изпълнение на новите мерки. Правителството счита за свой приоритет сериозния и отговорен подход към възникналите пред българските граждани и различните сектори предизвикателства във връзка с коронавируса и икономическите последствия от него.”

Основните точки на заседанието ще са свързани с изпълнението на социално-икономическите мерки на правителството.

Протест утре пред МС

Интересно е да се отбележи, че за сряда – 29 юли – пред МС се подготвя голям протест. Организаторите от т.нар. „отровно трио” – адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, публикуваха свой апел преди дни до президента, лидерите на партиите, НПО-та и синдикатите, в което призовават симпатизантите им да се включат в „гражданско неподчинение”.

Целта е да се блокира страната на 29 юли и да се формира митинг-протест в столица от 10 часа (началният час и на редовните правителствени заседания).

В събитието във Фейсбук пише:

„Нека се съберем всички заедно, за да чуе управляващата мафия гласа на цяла България. Да пробием глухата власт с вашия глас. След митинга започва нашата „ваканция“. Носете си палатки, чадъри, одеяла, дрехи, вода. Оставаме на лагер в триъгълника на властта пред Министерски съвет до оставка на мутрите.
ВАЖНО: Започваме да се събираме от 10 ч. в София. Митингът започва от 19 ч. пред Министерски съвет”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!