правителство заседание Медиана

22 милиона и 280 000 лв. отпуска правителството на БУЛ БИО за инвестиционните проекти, които разработва дружеството. Проектите включват изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производството на антитоксични серуми от конска плазма. Това съобщи правителствената информационна служба.

„Средствата ще отидат по тези направления в БУЛ БИО, за да знаят българите, че сме инвестирали в създаването на ваксини. България произвежда не само ваксини, но и антитоксични серуми и всичко останало за огромен брой държави по света. Усилваме работата на нашите лаборатории и поточни линии“, отбеляза по време на правителственото заседание премиерът на Бойко Борисов.

Фирмата БУЛ БИО, специализирана в производството на лекарствени продукти и медицински изделия, представи новите си разработки още в края на април, а сега получава от кабинета и финансиране за реализацията им.

10,8 млн. от отпуснатите средства ще бъдат насочени към нова производствена линия на БЦЖ ваксината. 7,3 млн. лв. ще бъдат отпуснати за закупуване на допълнителна апаратура за производството на човешки кръвни продукти. Третият проект, за който БУЛ БИО ще получи 4,2 млн. лв. финансиране,  е за възстановяване на производството на хиперимунна животинска плазма от коне.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук