Отново ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. Информацията оповести лидерът на НФСБ Валери Симеонов.Решението е взето по време на провелия се коалиционен съвет между ГЕРБ и ОП.

На извънреден брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев каза:

„През следващите дни не очакваме да спадне броят на новозаразените с коронавирус, даже може да има тенденция за увеличение. Премиерът прие да възстановим част от мерките, имаме обществена подкрепа за тяхното възстановяване „.

И добави:

„От няколко седмици отпаднаха доста мерки и тяхното отпадане беше свързано с желанието ни да върнем българските граждани към нормалния начин на живот. Гласувахме доверие на гражданите и на обществените и частни институции, които провеждат различни мероприятия и дейности. За съжаление анализът за последната седмица показва, че броят на носителите на коронавируса се увеличава и премина критичната точка от 200 души.“

Ананиев каза, че както обещал, стигнем ли до това ниво на заразяване, някои мерки ще се върнат.

„Вече подписах заповедта за противоепидемичните мерки. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито и закрито ще се провеждат без публика. Заповедта влиза в сила от утре 10 юли от 0:00 часа. Второ, не се разрешават посещенията в пиано барове, нощни барове, дискотеки, нощни клубове и всички нощни заведения за развлечения на закрито. Посещенията в тези заведения на открито се допускат при заетост от 50% общ капацитет и спазване на физическа дистанция от 1,5 м и всички останали мерки.“

Областни щабове

На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, се взе решение да се върнат част от противоепидемичните мерки, съобщиха от правителствената пресслужба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук