зелен сертификат

Депутатите да влизат със зелен сертификат в парламента. Това реши правната комисия, която подкрепи предложението на „Продължаваме промяната“. Според него в сградата на НС се влиза със сертификат или тест. Депутатите ще плащат сами тестовете си, а тестовете на сътрудници и медии ще се плащат от бюджета на НС.

Комисията по конституционни и правни въпроси на НС, с 11 гласа „за“, трима – „против“, и без въздържали се, прие проекта на решение за условията на достъп до сградите на парламента, предложен от депутати от „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Още в началото на заседанието от ГЕРБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ възразиха точката да се разглежда с мотив, че заседанието е свикано извънредно, а ГЕРБ дори си тръгнаха.

Беше решено, че при извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание да бъде след представяне на валиден документ за пълен курс на ваксинация срещу COVID-19 или на удостоверение за преболедуване, удостоверение за наличие на антитела, отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди това, или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизането в сградата.

На вчерашното си заседание парламентарната комисия по здравеопазване също одобри текста. Правилата трябва да влязат в сила от 24 януари т.г., ако бъдат гласувани и в пленарната зала.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук