георги

Районната прокуратура в Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо 26-годишния Георги Николаев Георгиев по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Дебора Михайлова.

Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението, след като вчера Дебора е била разпитана отново. По информация на bTV последният разпит е направен в кризисен център за жени, жертви на насилие, в присъствието на наблюдаващия прокурор.

Днес в 10:30 часа пред процесуалните му представители на Георги Николаев Георгиев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора Михайлова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, посочват от сайта на прокуратурата.

Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента беше установено, че 26-годишният мъж се е заканил на Дебора по мобилно приложение два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той беше привлечен като обвиняем.

Според новите доказателства Георги е отправил заплахи към 18-годишното момиче лично и чрез мобилно приложение още четири пъти – от април до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георги е отправил към Дебора общо шест закани за убийство.

Към настоящия момент той е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Георги е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук