Северин Красимиров
на снимката: Северин Красимиров

Обвиненият като физически убиец на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров отново е в Русе. В продължение на месец той беше в болницата на Ловешкия затвор, където беше изследван за психологическото и психическо състояние.

От вчера Северин Красимиров отново е в русенския следствен арест.

Какво е психическото и психологическо състояние му състояние ще стане известно до месец, обяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, след като приключи изследването на обвиняемия в специализираната болница към затвора в Ловеч.

„Изчакваме заключението по психичната и психологическа експертиза и след това ще преценим с какви действия да продължим към финала на разследването“, каза окръжният прокурор Георги Георгиев. Той добави, че се надява до края на месеца вещите лица да бъдат готови със заключението си.

Според прокурора засега се работи активно, разследването е към своя край и в рамките на няколко месеца ще приключи досъдебното производство.

Припомняме, че Северин Красимиров е обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринов по изключително зверски и брутален начин.

Красимиров е обвинен в изнасилване и убийство на Маринова на 6 октомври. Той направи самопризнания за извършеното убийство, но отрече за изнасилването.

Той бе заловен в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров заяви: „Виновен съм, ако присъдата е доживотен затвор – ще го лежа”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!