Джема Грозданова
На снимката: Джема Грозданова

Народният представител от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по външна политика Джема Грозданова подаде оставка. Новината съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание.

Прекратяването на депутатските ѝ правомощия залегна като извънредна точка в дневния ред на парламента и бе гласувано от депутатите. Така и не станаха ясни мотивите за оставката на Грозданова, както и кой ще я замести на депутатската банка в групата на ГЕРБ.

Джема Грозданова беше избрана за депутат от 23 МИР – София, а досега е участвала в работата на 41, 42 и 43 Народно събрание. По правило, ако някой депутат се откаже, мястото му в парламента се заема от следващия в листата. Следващият в листата след Грозданова е Калин Вельов.

Грозданова е смятана за човек от близкия кръг на доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, бивш шеф и на парламентарната група. Тъй като той формира нова партия, очакванията са председателката в оставка на Комисията по външна политика да се присъедини към неговия екип.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!