на снимката: Председателят на 44-ото НС Цвета Караянчева

Автомобил, в който е пътувала Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, е участвал в катастрофа край Хитрино. Караянчева е със счупена раминна става след инцидента. Караянчева е транспортирана към столична болница за преглед и лечение. Животът й не се намира в опасност.

„Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания – да, претърпях пътен инцидент и съм ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре“ –  написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във „Фейсбук“.

бТВ цитира се очевидци, според които автомобил, управляван от жена, се е опитал да направи място на кортежа. Шофьорката е навлязла в банкета, загубила е управление и се врязала в една от колите.

В съобщението на МВР за случая не се назовават имената на пострадалите.Сигналът за пътен инцидент на пътя Шумен – Силистра бил подаден малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни на главния път на около 150 м след разклона за село Върбак, 31 – годишна водачка на лек автомобил „АУДИ А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. Трима души са закарани в болница.

Съобщението но НСО не се различава много, изтъква се голямата роля на шофьора от службятя за намаляване на щетите от инцидента.

„Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО, са ограничени щетите от удара. Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено. При инцидента Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не р азполага с информация за други пострадали от инцидента. Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване“, пише в официалното съобщение на службата за охрана.

Продължава разследването на катастрофата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!