Нострадамус

Плашещите предсказания на Нострадамус са вълнували както неговите критици, така и неговите последователи, но наистина ли той е направил такива прогнози за 2019 година? Експерт по свръхестествeните способности вярва, че прорицателят е направил опит да предупреди САЩ, Великобритания и останалата част от света.

Според конспиративните теоретици Мишел дьо Нострадам е автентичен предсказател, ясновидец и пророк. Известен на повечето хора като Нострадамус, аптекарят и писател от 16 век е широко възприеман като най-големия прорицател в историята. Смята се, че той е предсказал с точност много важни, както и такива, които предстои да се случат.

Крейг Хамилтън-Паркър, британски медиум и екстрасенс, заяви пред „Експрес“, че Нострадамус е предсказал пълна с насилие година пред президента на САЩ Доналд Тръмп. Той твърди, че прорицателят е предрекъл опит за убийство на президента, война в Близкия Изток и подновени връзки между Тръмп и руския му колега между 2019 и 2020.

Нострадамус, Тръмп

Самият Паркър е единодушен с ясновидеца:

„Аз чувствам, че г-н Тръмп ще има втори мандат, а Нострадамус е предсказал, че покушението срещу него ще бъде през втория мандат. Той също е предсказал война в Близкия Изток. Усещам, че ще видим първите признаци за това още през 2019 година, но това няма да е пълномащабна война“ – заяви медиумът.

По думите му Тръмп освен това ще постигне сделка или договор с Путин.

Едно нещо обаче Нострадамус не е предсказал – резултатът от гласуването за Брекзит. Самият Хамилтън предрича Брекзит без сделка. Той изрази изненада, че това събитие е пропуснато в предсказанията на Нострадамус и се пита дали пророкът не е подминал такова важно нещо за Великобритания и Европа, просто защото то няма да се случи.

Критиците на Нострадамус обаче са скептични към това, че световноизвестният аптекар от 16 век е правел точни предсказания. Те посочват, че няма свидетелство, което да доказва, че той е имал истински паранормални способности и че нещата, които е писал за бъдещето, са базирани на вече случили се събития, защото той е вярвал, че историята е циклична и нещата се повтарят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!