Днес е последният ден от преговорите между четирите политически формации, които се очаква да съставят следващото редовно правителство. Един от панелите, предвидени за днес, е „Финанси“. Срещата ще бъде водена от бившия министър на финансите Асен Василев.

Целта е да се постигне съгласие за приоритетите в бъдещата управленска програма на евентуалния коалиционен кабинет, за който от „Продължаваме промяната“ ще разчитат на подкрепата на БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Преговорите навлизат във финалната си фаза и приключват в събота, за когато са планирани само две дискусии.

След това всички идеи за програма на бъдещия редовен кабинет ще бъдат обсъдени на най-високо политическо ниво, за да се даде отново съгласие за консенсусните предложения, да се изчистят спорните моменти и да се набележат законодателните инициативи. На финала коалиционното споразумение трябва да бъде подписано от лидерите на преговарящите формации. Очаква се това да стане в началото на следващата седмица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук