Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

След два отрицателни PCR теста днес премиерът Борисов е дал положителен резултат на теста за коронавирус. Това бе съобщено от самия него в неговия „Фейсбук“-профил. Съобщението идва, след като премиерът бе освободен от карантина с разрешение на Столична регионална здравна инспекция.

„Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!“ – съобщи премиерът във „Фейсбук“.

Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни….

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 25 октомври 2020 г.

Здравният министър Костадин Ангелов се е самоизолирал, тъй като е бил контактен на премиера Борисов, съобщи самият той в социалната мрежа. Той казва, че последният му контакт с премиера е бил в петък. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също се е самоизолирала.

Контактни с премиера – даже в САЩ

От столичната РЗИ съобщиха, че премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Борисов също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Министър-председателят бе контактен с зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

Всички лица, контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, уточняват още от РЗИ-София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!