Борисов правителство
На снимката: премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов отново не се отзова на искането на депутатите да присъства в пленарна зала, този път за старта на новия политически сезон. Заседанието премина под обсада от протестиращи, които отново поискаха оставка на правителството  и нови избори.

До момента министър-председателят не е коментирал и случващото се на „жълтите павета”. От сутринта хиляди са обсадили сградата с искане за оставка на правителството.

Вместо това Борисов отговори във Фейсбук с видео изказване, посветено на включването на България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, отново давайки да се разбере, че няма намерение да подава оставка.

Според премиера страната ни ще участва в инициативата с 20 милиона евро. Борисов посочва, че инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти.

Видеото беше последвано от още 2 такива, в които премиерът обявява, че от 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, както и че се предвижда подкрепа от 56,6 млн. лв. за над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от COVID-19.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!