Искам с изключително задоволство да споделя, че активният диалог с Азербайджан на високо и най-високо ниво през последните години допринесе нашите отношения да се издигнат на равнището на стратегическо партньорство. Това заяви президентът Румен Радев, след като проведе разговор на „четири очи“ с държавния глава на Азербайджан Илхам Алиев. Той е у нас на двудневна визита по покана на президента Румен Радев.

Програмата на посещението на президента Алиев предвижда също участие в церемонията утре по въвеждане в търговска експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която ще се състои в зала 3 на НДК.

За нас Азербайджан се утвърди като желан, приоритетен и надежден партньор, каза Радев. Аз се радвам, че споделяме вижданията си да продължим да развиваме нашето прагматично и ползотворно сътрудничество в редица области от взаимен интерес, добави президентът, цитиран от БТА.

„С президента Румен Радев обсъдихме доставките на допълнителни количества природен газ за България и ще засегна тази тема на национално равнище, като се върна“, каза от своя страна президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

„Днес България и Азербайджан са приятели и стратегически партньори, ние взаимодействаме много по-близо, имаме много по-близки отношения“, посочи Алиев.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук