Михаел Шумахер
на снимката: Михаел Шумахер

„Михаел Шумахер едновременно е тук и го няма“. Това разкри бившият ръководител на „Джордан“ и приятел на Шумахер – Еди Джордан. Вече минаха повече от 9 години от тежкия инцидент, който седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя, докато кара ски.

Информацията за състоянието му е оскъдна, като близките му са напълно изолирани от медиите, но се твърди, че Шумахер е напълно некомуникативен, макар и да е в съзнание. Еди Джордан на практика потвърждава това с думите се, че германецът „едновременно е тук и го няма“. Това означава, че състоянието на Шумахер продължава да не се подобрява, въпреки многомилионните здравни грижи, които се полагат за него.

Самият Джордан има забрана да посещава Шумахер от неговата съпруга Корина, но с него се е свързал синът на бившия пилот – Мик, който също е част от Формула 1.

„Бях трогнат, че той ме потърси, защото ситуацията е тежка за него“, каза Джордан, след като Мик му е дал детайли за състоянието на баща си.

Именно Джордан дава на Михаел първия му старт във Формула 1 с болида на едноименния тим през 1991-ва година. Желанието му е да го привлече за постоянно през следващия сезон, но германецът предпочита предложението на Бенетон.

Още спортни новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук