протест, Нено Димов

Пореден протест със скандирания „Оставка“ се проведе пред Министерския съвет. Организатор е коалицията „За да остане природа в България“. Този път целта е оставката на министъра на околната среда Нено Димов. Няколкото десетки протестиращи издегнаха надписи, сред които „Нено, върви си!!!“ и „Нено смешник!“ .

Това е един протест, който иска оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, каза Константин Иванов от протестиращита. Той припомни решение на МС през декември 2017 г., с което, по думите му, беше променен плана за управление на националния план Пирин, така че да може да се застроява и да се сече. Иванов припомни, че още тогава са били против това решение, протестите, решението на съда от миналата седмица.

„Защо искаме оставката на министър Нено Димов? Защото някой трябва да поеме политическата отговорност. Правителството в лицето на Бойко Борисов като негов министър-председател е приело това решение, но то е било внесено от министъра на околната среда и водите Нено Димов. Сега съдът каза, че това решение е било напълно незаконно и някой трябва да си поеме отговорността и да си подаде оставката“, каза посочи Иванов.

Протестиращите смятат, че димов е подвел кабинета, за да вземе една „напълна незаконно“ решение за Пирин. Според тях той още е педготвил поправки, които „ще имат последствия негативни за цялата екологична мрежа, цялата мрежа Натура 2000 в България“. По думите на някои от демонстрантитте димов се е доказал като некомпетентен министър, който не познава „националното и европейско природозащитно законодателство“ и няма място в правителството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!