ДПС, Росенец
Симпатизанти на ДПС отрано се събраха в Росенец

Привърженици на ДПС не допускат на протест българските граждани, които искат да плажуват в парк „Росенец”. На пристанището пристигна катамаран, който бе избутан навътре във водата от симпатизантите на ДПС, предаде БГНЕС.

Хората от лодките, които искат да плажуват казват „Няма частно пристанище“ и развяват българското знаме. Междувременно Христо Иванов и „Да, България“ се опитват да блокират пътя Бургас-Созопол.

По суша в парк „Росенец“ се опитаха да влязат български граждани, привърженици на Христо Иванов, които искат да протестират, но също не са допускани до мястото на протеста, който трябва да започне в 11 ч.

Хората на ДПС са в парка от сутринта

Десетки симпатизанти на ДПС са пристигнали отрано в парка Росенец да бранят спокойствието на почетния си лидер Ахмед Доган от протестната инициатива „Масово ходене на охраняван плаж“, подета от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, в която заявка за участие са дали 5 000 души.

На живо в своя „Фейсбук“ – профил предава събитията Ивайло Мирчев, който заедно с Иванов бе преди няколко дни бе избутан във водата от гардове на НСО, след като акостира на малкия плаж, който би трябвало да бъде обществено достъпен.

Полицията отказа достъп на протестиращите въпреки разрешението за протест

Както се вижда, полицията също е готова и става ясно, че няма да допусне да се стигне по суша до мястото на протеста, защото тама вече имало други хора. Началото на събитието е обявено за 11 часа.

Според Иванов и Мирчев полицията е излъгала вчера протестиращите, че друг протест на мястото няма. Според организаторите протестът е бил разрешена за конкретното място, до което сега се отказва достъп.

„Вчера лично разговарях с полицейските началници. Кметът Рачев ме излъга, че няма второ събитие. А сега виждате какво се случва. Искаме да бъдем третирани еднакво и ние да получим достъп до заявеното място на нашето събитие“ – заяви Христо Иванов.

Христо Иванов и негови съмишленици се опитват да стигнат до плажа, и до мястото, за което е обявен техният протест.

„Но виждам, че на нас вчера ни беше отказана допълнителна информация. Виждаме НСО, полиция, да обслужват Доган за сметка на българските граждани на около 500 м от друго събитие. Хората се организират самостоятелно“, каза за протеста си Иванов.

„Събитието, за което съм дошъл е обявено за 11 ч. Ние сме малко по-рано тук, за да видим какво става. Питам президента кога ще се събере комисията, която президентът организира, събрала ли се е тази комисия и на какво основание и колко струва тази охрана. Хаби държавата ресурси за демонстрация на сила, за да се държи цялата държава в шах“, каза Иванов.

След като не бяха допуснати до мястото на обявения протест, Христо Иванов се отправи към сградата на общината в Бургас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!