Един Range Rover, който някога е бил използван от принц Чарлз и принцеса Даяна, е бил продаден за повече от 130 000 долара

Историческите артефакти не са никак евтини – особено когато те са били любими на кралски особи. В неделя един Range Rover от 1975г., който някога е бил използван от някои членове на британското кралско семейство е бил продаден за около 133 000 долара, съобщава списание „Пийпъл“.

Маслинено-зеленото возило се е ползвало от различни членове на кралското семейство, включително принц Чарлз, принцеса Даяна и принц Филип. Принцеса Даяна е снимана през 1982 г. седнала на капака на този автомобил, докато е била бременна с принц Уилям.

Що се отнася до това как колата стига до този търг, Silverstone Auctions обяснява в описанието че е бил намерен от продавача му в „окаяно състояние“ във ферма в Уорчестър през 2013 г.

След това британският музей за наследство потвърждава неговата кралска връзка. След това са нужни почти две години и повече от 1000 часа, за да възстанови автомобила до предишното си кралско  състояние. След завършването си, Silverstone Auctions пише че, продавачът го е карал в италианския регион Prosecco.

Това не е единственият Range Rover, използван от кралското семейство.  Архивните фотографии до ден днешен показват кралицата и нейното семейство зад волана или излизайки от Range Rover повече от всеки друг модел кола.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!