Брифинг на лидера на "Величие" Николай Марков
Снимка: БТА

„Подложен на изпитание е моят личен, обществен и политически авторитет, както и на моите колеги, от изявленията на Ивелин Михайлов във връзка с това, че в парламентарната група (ПГ) на „Величие“ има „пробити“ депутати, които по някакъв начин са под влияние на някаква информация или зависими от външни въздействия, без значение какви са те.“ Това заяви в изявление пред медиите в парламента председателят на ПГ на „Величие“ Николай Марков.

В тази връзка той призова Михайлов да се извини за казаното и вярва, че той ще намери сили да го направи.

„Още повече, че направих лична среща с него и депутатите и го попитах пред всички дали има данни, които може да предостави на мен, на медиите или на прокуратурата за подобни въздействия“, обясни Марков.

По думите му Михайлов е казал, че няма.

„Извинението е нужно, за да можем да продължим „на здраво“ и повече да няма подобни съмнения, защото репутационната щета на „Величие“ стана прекалено голяма“, подчерта Николай Марков.

Припомняме, че раздорът във „Величие“ се заформи след като идеологът й Ивелин Михайлов обвини в събота 5-6 депутати в предателство, защото били подкрепили ГЕРБ и ДПС в гласуване и се закани да изгони тези народни представители.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика“, закани се Михайлов

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук