протест, блокада на София

Орлов мост в София остава блокиран от протестиращи. На възловото за столицата кръстовище има палатков лагер почти две денонощия.

Протестиращите отказаха да освободят платното, въпреки увещанията от полицията. Представител на органите на реда разговаря с гражданите, опитвайки се да ги убеди да пропуснат колоните от автомобили и градския транспорт.

Те се съгласиха, но при условие, че получат оставките на правителството и на главния прокурор. Чака се и оставката на директора на БНТ Емил Кошлуков.

По-късно в района възникна напрежение между Петър Кърджилов, близък сътрудник на бившия кмет на община „Младост“ Десислава Иванчева и преминаваща жена. Информацията за случилото се е доста противоречива. Според протестиращите жената ги е обиждала и провокирала, а самата тя обясни, че дошла да види кой блокира София. В крайна сметка и тя беше откарана в полицията да дава обяснения.

Платков лагер пред МС

Продължава и палатковият лагер в т.нар. „триъгълник на властта”. Засега там ситуацията е спокойна.

И там протестиращите са опънали палатките си на пътното платно. Хората се бяха снабдили и с плажни атрибути с идеята за останат на летен лагер пред сградата на правителството. Движението в района е блокирано.

Блокадата

В 10 часа в сряда започна блокадата на столицата, но не само.

Във Варна за втора поредна вечер беше блокирано движението пред Аспаруховия мост.

Днес в 18:30 часа започва блокада на АМ „Тракия“ в района на Стара Загора, което вероятно ще предизивка сериозни затрудения в движението. Традиционно в петък стотици хиляди тръгват на път към морето.

Протестиращите ще тръгнат едновременно от всички градове и села в региона на автошествие към магистралата, като сборният пункт е паркинга на Езерото в Стара Загора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!