проф. д-р Асен Балтов, Пирогов
Изпълнителният директор на болница „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов

Проф. Асен Балтов вече не е директор на болница „Пирогов“. Това става ясно от съобщение, изпратено от пресцентъра на здравното министерство, в което се казва, че за нов директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

Днес управителят на Националната здравноосигурителна каса е предоставил на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на „Пирогов“, която установи неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лева. След проверката стана ясно, че „Пирогов“ трябва да върне сумата.

От МЗ информираха, че това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Припомяме, че преди 2 дни след проведена проверка стана ясно, че „Пирогов“ трябва да върне повече от 1 милион лева. След оповестяването на тази новина пред БГНЕС проф. Асен Балтов заяви, че всички констатации на НЗОК ще бъдат обжалвани. Той коментира, че възприема този акт като политически и като натиск от страна на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук