Синеморец

Върховна административна прокуратура сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол да назначат проверка на строителните дейности в местността „Поляните“ в село Синеморец, чиито граници попадат в природен парк „Странджа“.

В прокуратурата е образувана преписка по информация в медиите, в която се споменава, че РИОСВ-Бургас в нарушение на закона продължава да издава десетки частни разрешения за застрояване на община Царево, попадащи в Природен парк „Странджа“.

В хода на проверката Министерство на околната среда и водите  и ДНСК следва да установят извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни действия в съответните поземлени имоти в землището на местността „Поляните“ в с. Синеморец и съответстват ли на издадените строителни книжа.

Трябва да се установи и дали поземлените имоти попадат в обхвата на Природен парк „Странджа“ и издадени ли са необходимите актове, съобразно Закона за биологичното разнообразие. Следва да се уточни дали са съобразени изискванията за съгласуване на плана, програмата, проекта или инвестиционното предложение, извършена ли е оценка за степента на въздействие върху природните местообитания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук