Решението на съда да пусне под гаранция Иван Делевски, който е взел подкуп от 60 000 лева беше пуснат под гаранция, а онзи, срещу когото има неясни и косвени доказателства (районният пловдивски кмет Ральо Ралев) е задържан, изненада всички.

Днес обаче стана ясно, че Специализираната прокуратура протестира паричната гаранция от 60 хиляди лева на Иван Делевски, обвинен като посредник в корупционна сделка.

Мотивите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление.

Освен това, събраните доказателства по делото са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Междувременно специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев, обвинен от Специализираната прокуратура за корупционни действия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук