Пловдивският панаир
Пловдивският панаир

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира днес във връзка с публикации в медиите относно твърдения за извършени закононарушения от длъжностни лица при придобиването на дружествени дялове на „Международен панаир Пловдив“ АД от „Пълдин туринвест“ АД, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор от върховната прокуратура ще извърши проверка, като за резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана.

Припомняме, че става дума за скандалното придобиване на голяма част от акциите на Пловдивския панаир от бившият червен депутат Георги Гергов, който напусна БСП и си направи собствена група в местния Общински съвет.

Въпреки че се очакваше да го направи, Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд от 4 април, с което магистратите решиха, че вписването на акциите на Община Варна от Международен панаир – Пловдив в капитала на „Пълдин Туринвест“ АД (фирма, контролирана от Гергов) е законосъобразно. Така Георги Гергов става почти едноличен собственик на земите на Панаира – 350 декара в идеалния център, готови за строителство на всякакви блокове и молове.

От „Продължаваме промяната-Демократична България“ обявиха преди два дни, че ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир, но явно прокуратурата се задейства сама.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук