прокуратурата ще проверява Автомагистрали

Софийска градска прокуратура възложи случая с Борисов, Горанов и Арнаудова на следователи в СО-СГП, които да валидират извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия, информираха от прокуратурата.

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността в извършване на престъпление от определен човек или няколко души, прокуратурата ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства.

За целта прокурорите ще извършат повторно разпити и ще огледат събраните доказателства при претърсванията.

Припомняме, че МВР арестува тримата с обяснението, че могат да укрият доказателства и полицията действа в условията на т.нар. неотложност – единствената възможност по НПК, чрез която може да се образува разследване без участие на прокурор. В тези случаи полицаите са задължени да докладват на държавното обвинение до 24 часа.

В съдебното определение е записано, че действията на МВР вече са били определени като незаконни от прокурор. И тъй като той е единственият, който ръководи разследването, е в неговата компетентност да определя кое е законосъобразно.

След тези заключения вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков също дадоха пресконференция. Те обвиниха прокуратурата в саботаж. Акцентираха, че се укриват документи и сведения. Министърът съобщи, че полицаите са чакали с часове да обсъдят разследването си с прокурорите, но те не са искали и да се срещнат с тях.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук