Стефан Янев, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов
Стефан Янев, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов

„Българското общество в момента изглежда разделено на три големи лагера с еднаква политическа тежест. В този смисъл пътят пред страната ни, който включва и нейната ориентация, не изглежда предначертан“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ политологът Калоян Велчев.

Калоян Велчев
На снимката: Калоян Велчев

„Единият голям лагер е проруският и изглежда в момента президентът Радев успя да го консолидира около себе си чрез служебния кабинет, който назначи. Там можем да ситуираме още “Възраждане”, “Български възход” и БСП. Тези политически сили обаче нямат потенциала да сменят геополитическата ориентация на страната и на този етап не смятам за възможно да получат мандат от нашето общество, за да го направят.

Вторият лагер ГЕРБ-ДПС формално е проевропейски, но практически през годините е седял също толкова близо и до Руската федерация.

Третият лагер, в който попадат “Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, е подложен на силни атаки и се правят опити да бъде изтласкан встрани“, обясни Велчев.

Как се позиционира политически в момента президентът Румен Радев, изненадващо ли е бързо родилото се обществено недоволството спрямо служебния кабинет и има ли политическа заявка в поведението на президента – четете цялото интервю ТУК.

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук