протести на медицинските сестри
на снимката: Мая Илиева на протест

Медицинските сестри излизат на пореден протест днес. Той ще започне в 11 часа пред Многопрофилната болница по белодробни болести „Света София“.

Сестрите ще изразят недоволството си от поредното уволнение на Мая Илиева, която е председател на синдиката на медицинските сестри.

Договорът й не е бил удължен след 2 юни, когато и изтича изпитателният срок.

Директорът на болницата получил оплаквания срещу Илиева

„На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен договор ми връчиха заповед, с която се прекратява този договор без каквато и да е било причина. Аз реших да отида при директора и да го попитам каква е причината. Г-н Пенев, изпълнителният директор на белодробната болница каза, че е получил устни оплаквания от колеги за това, че съм много конфликтна, а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа. И аз казах, че няма проблем със средата на работа и аз наистина работя спокойно. Поисках да видя нещо черно на бяло, но за съжаление нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато разбраха за причината, решиха да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя подкрепа, тъй като се оказа, че те са много възмутени от този факт”, каза Мая Илиева.

Тя е организатор на протестите на медиците за по-добри условия на работа и заплащане.

Протестът, който ще завърши пред Министерство на здравеопазването, е под мотото – „Не на репресиите срещу българските медицински сестри!“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!