Протест под надслов „Свобода за Навални“, в защита на арестувания критик на Кремъл Алексей Навални, се проведе пред руското посолство в столицата днес.

Хората издигнаха плакати с надписи „Свобода за политическите затворници“, „Свобода за Навални!“.

протест, Навални протест, Навални протест, Навални протест, Навални

На протеста има представители на „Да, България“ и партия „Републиканци за България“, както и протестиращите от гражданското сдружение БОЕЦ.

Горан Благоев „Републиканци за България” каза, че са днес тук, за да изразят своята 100-процентова съпричастност към един човек в страдание, в гонение, в неправда. „Солидарност с Алексей Навални, който се бори за нормално общество в Русия – такова, каквото всички ние като европейски граждани искаме и се стремим. „Републиканци за България“ сме партия с евроцентрично ориентиране и естествено нашето място е тук, нашето място е там, където трябва да бъде защитен всеки, който е преследван, заради своите убеждения”, заяви Благоев.

Асен Агов също бе днес тук. Той каза, че днес тук го е довела жестоката несправедливост спрямо Алексей Навални. „Завръщането му в Русия е смела постъпка на достоен човек и ние сме солидарни с всички онези руснаци, които днес са по улиците на руските градове, защото руските граждани заслужават свободен живот, а не живот зад решетките, където сега е Навални”, заяви той.

Тук бе и Ива, която не е член на партия и разбира за протеста от Фейсбук. „Аз съм изкуствовед, дошла съм да подкрепя Алексей Навални и неговите идеи доколкото ми е възможно с присъствието си”, каза тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!