„Да запалим светлина в мрака” – под този надслов, в 18:30 часа, ще се проведе днешния протест пред Съдебната палата, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки”.

Демонстрацията и този път се организира в социалните мрежи.

В обявеното събитие пише:

„Вече игнорират Съда, вече заплашват съдии, вече игнорират адвокатите, вече уволняват журналисти и обясняват , че свободата на словото не било „слободия“, вече говорят за ръководната роля на Прокуратурата в „силната държава“… Бивш и настоящ главен прокурор налагат следващия такъв, но сценаристите са едни и същи – тези, които преди избраха самите тях, а това е малка групичка олигарси, представлявани от Властта на един корпулентен медиен магнат и депутат, който иска да получи цялата власт в държавата, а после да я превърне в мека диктатура! Ако позволим да завладеят Съда и да унищожат независимата журналистика, това ще е краят на полусъстоялата се правова държава, от която ще избягат със сигурност децата и внуците ни! Мракът може да бъде пробит само със светлина, която да освети сделките и зависимостите! И затова на 8.10 /вторник/ няма да маршируваме, а ще запалим символично Светлината пред Съдебната палата и сградата на Висшия съдебен съвет, и ще кажем какво очакваме от кадровиците на Съдебната власт при предстоящото изслушване на единствения кандидат и предстоящия „избор“…”

Организаторите призовават съмишлениците си да носят „фенерчета, запалки, светещи тръби, лични послания на плакати”.

„НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА и НЕПРИМИРИМОСТ в защита на Правото, независимостта на Съда и опитите за налагане на прокурорска диктатура над крехката ни демокрация!”, се допълва в съобщението.

Това е пореден протест, който „Правосъдие за всеки” организира. Предишните бяха срещу процедурата за избор на главен прокурор и единствената кандидатура.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!