протестът продължава

Протестът на майките на деца с увреждания продължава, докато не бъде гласувана оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде БГНЕС. Дотогава обаче няма да има блокиране на булеварди, каквото видяхме през последните 26 дни, обещаха майките от движението „Системата ни убива“. Същевременно палатковият протест на майките ще продължи, докато не бъдат гласувани исканите от тях поправки в Закона за хората с увреждания.

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи. Оставката му идва след интензивни протести на майките на деца с увреждания, които протестират в продължение на 26 поредни вечери, след като вицепремиерът ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“.

Валери Симеонов лично съобщи за оттеглянето си в сградата на Министерския съвет. „Поканих Ви, за да Ви съобщя личното си решение за оставката. Причината е медийната кампания, която удря върху рейтинга на правителството и е пречка за нормалната дейност на управлението. Това е едно от най-успешните управления“, каза Симеонов и подчерта, че решението му е лично и не е взето под натиск от страна на премиера Бойко Борисов.

Той добави, че оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

„Моята оставка ще лиши протестите от техните основания, поне частично. Хайде сега да видим дали протестите ще продължат и с какви претенции. Иначе разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, защото аз съм нестандартен политик. Няма никаква драма, не го правя под никакъв натиск. Решението съм го взел след консултация с моите партньори, с г-н Каракачанов и не под натиска на Борисов“ – заяви Валери Симеонов и изброи постигнатите успехи за времето, през което е бил вицепремиер.

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не „счупва” конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по бТВ.

„Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно”, подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук