В 12:00 часа пред сградата на министерството на регионалното развитие започна рехав протест, организиран от „Възраждане”, при засилено полицейско присъствие.

Недоволните се опитаха да нахлуят в сградата на ведомството, но полицията ги отблъсна. Все пак протестиращите са счупили вратата на министерството.

Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/. Оказана им е медицинска помощ, съобщиха от МВР.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/.

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.

протест, Възраждане

За протеста стана ясно още миналата седмица. Председателят на движението Костадин Костадинов обяви, че неговите симпатизанти ще поискат оставката на правителството заради кризата с водата на Перник и боклука.

протест, Възраждане

„ВМРО е партията, която има най-много високопоставени членове и чиновници вкарани в арестите и затворите, сред тях са Петър Харалампиев от Държавната агенция за българите в чужбина и министър Нено Димов. Защо заместникът на Нено Димов – Николай Кънчев все още е на свобода, при условие, че той е заместник-министърът, в чийто ресор се пада боклукът?”, попита Костадинов.

протест, Възраждане

Той припомни случая с внесения от Италия боклук, който трябваше да бъде изгорен в българските ТЕЦ-ове.

протест, Възраждане

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!