ГКПП Силистра

В 56-ия ден от протестите, докато в столицата се провежда „Велико народно въстание”, по румънската ни граница протестиращи блокираха два от контролно-пропускателните пунктове – Силистра – Кълъраш и Дунав мост при Русе.

ГКПП Силистра – Кълъраш

Около 30 души се събраха на контролно-пропускателния пункт при Силистра и в продължение на 2 часа протестираха с искане за оставка на правителството и в подкрепа на „Великото народно въстание” в София.

Въпреки че полицията не беше предварително уведомена, протестът беше мирен. В него се включиха хора с различни политически убеждения.

Обединяващото е нетърпимостта към това управление, което ясно се вижда от всички граждани, че не е в състояние да вземе каквото и да е решение, а още по-малко непопулярни решения, каквито предстоят, каза Златко Куртев.

Дунав мост

Протестиращи блокираха с колите си движението на Дунав мост при Русе още тази сутрин. По този начин русенци се включиха в националния протест под надслов Велико Народно въстание, чиято цел е оставката на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

Блокадата ще остане до 20 часа, като през това време се пропускат само ТИР-овете, които идват от Румъния, а всички останали използват обходния маршрут през село Николово.

Промяната минава задължително през оставка на кабинета и на главния прокурор, заяви един от организаторите на протеста в Русе Деян Герасимов.

Протестиращите в Русе са категорични, че дори да се налагат промени в конституцията, те трябва да се обсъдят след оставката на правителството и главния прокурор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!