В 99-я ден на гражданско недоволство протестиращите в Триъгълника на властта се настройваха за утрешното издание на Великото народно въстание.

„На този площад се кове правото, справедливостта, демокрацията, свободата на словото. На този площад са нашите мечти за държавата, в която искаме да живеем. Повече не пребиваваме, а живеем и искаме всички да живеем“, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от „Отровното трио”, който надъха присъстващите за утрешното пето Велико Народно въстание.

Акцент в днешните изказвания от трибуната са дебатите от по-рано в пленарна зала по искането за оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева, както и втория ден от присъствието на главния прокурор в парламента, където бе гласуван доклада на прокуратурата.

„Дори и утре да не постигнем оставка, трябва да продължим“ – с тези думи млад мъж – студент, се обърна към протестиращите.

Той заяви, че хора без никакви морални ценности не могат да продължават да управляват. Тръгнат ли студентите с мутрите е свършено, заяви от своя страна проф. Велислав Минеков. Тази сутрин студенти от Алма Матер и други университети се присъединиха към протестите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!