София е блокирана днес от протест на пътни фирми, в който се включиха около 3000 души и около 100 тежки машини. Протестът е организиран от браншовата камара „Пътища“. Това са фирмите, на които бяха преведени авансово 1,5 млрд. лв. и за които министър Комитова твърди, че нямат основание да протестират.

Строителните работници настояват за среща с министър-председателя. Според тях той е единственият, който може да реши проблемите им. Те заявиха, че повече не желаят да разговарят с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

В 07.15 – колоната потегли по бул. „Цариградско шосе“ и после по бул. „Цар Освободител“ и вече е паркирана в отсечката на бул.“Цар Освободител“ и ул. „Раковски“.

Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба от 30 лв., тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на ГД „Национална полиция“.

“Напрежението в бранша, липсата на какъвто и да било диалог води до промяна на исканията ни. Всички пътно-строителни фирми, членуващи в ББК “Пътища”, искат оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Настояваме за конкретни действия по разплащането на дължимите суми“, обясняват организаторите от Българската браншова камара „Пътища“.

Регионалният министър обаче смята, че пътните фирми нямат основания за протест, тъй като са преведени аванси за 1.5 млрд.лв., а извършените дейности са за около 900 млн.лв. Тя заяви, че вече няма да преговаря с професионални организации, а само със собствениците на фирмите, които е поканила днес на разговор.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук