Протестите на служителите на МВР с искане за 30-процентно увеличение на заплатите от следващата година продължават. Днес пред Народното събрание беше разпънат палатков лагер, като тям беше направена и изложба със снимки на полицаи, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

Протест полицаи

Увеличаването на заплатите на полицаите може да се случи и без да бъдат засегнати интересите и комфорта на други граждани. Това заяви зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Нашата работа не е да конструираме бюджета, заяви още Кузманов. Средства има, убеден е той и определи като внушения и манипулации предложенията парите за увеличение на заплатите на полицаите да дойдат или от предвидените за детски надбавки или от средствата за пътища.

Според него интелигентността на българското население няма да му попзволи да се поддава на подобен вид манипулации.

Полицаите, които излязоха днес на протест и подредиха платна със снимки при сградата на парламента, отразяващи работата им на първа линия в борбата с COVID-19, настояват за извинение и продължаване на преговорния процес за увеличаване на заплатите им без да се засягат детски надбавки.

Протест полицаи

Полицаите от най-големия синдикат в странат са категорични, че няма да приемат предвиденото в бюджета за следващата година увеличение от 15%. Те продължават да настояват за увеличение от 30%, като искат и извинение от техните колеги, които са се съгласили на по-ниския процент. Те искат преговорният процес да продължи, без да се засягат детските надбавки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!