За 19-а поредна вечер в района между президентството и Министерския съвет в столицата се събират протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор.

Протестиращите не са удовлетворени от обявените днес от правителството социални и икономически мерки. Исканията им обаче остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор

Торта за рожден ден

След 8 часа протестиращите донесоха торта с изненада пред Министерски съвет. Тортата е специално подготвена заради рождения ден на народния представител Делян Пеевски, към когото протестиращите отправиха множество пожелания за независим прокурор и истинско правосъдие.

Дъждът обаче възпрепятства за кратко импровизирания рожден ден на площада. Хората обаче не се уплашиха от лошото време и тръгнаха на шествие, което стигна до сградата на Представителството на ЕК у нас, където гражданите скандираха и искане Европа да чуе и види протестите и да им обърне внимание.

Акция пред БНБ и Министерството на финансите

По-рано днес, на друга акция пред сградата на БНБ Христо Иванов и симпатизанти на „Да, България“ отбелязаха 40-я рожден ден на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Десетки хора се включиха в акцията, като отправиха своите пожелания към депутата, а впоследствие се присъединиха към големия протест на Ларгото.

Христо Иванов беше днес и на акция пред Министерството на икономиката, което символично прекръсти на „Министерство на Пеевски“.

Иванов изтъкна, че подопечната на министерството Българска банка за развитие е отпуснала кредити за близо 500 милиона лева на лица, свързани с ДПС.

Масово подаване на оставки

В този момент се провежда и друга акция, организирана от „БОЕЦ“, под надслов „Масово подаване на оставки“. Акцията се провежда пред централата на ГЕРБ. Там присъстващите са призовани да напишат готови за подпис оставки на различни кадри от ГЕРБ.

Яйца по офиса на ГЕРБ

Яйца летяха към офиса на ПП ГЕРБ в Благоевград по време на 16-я протест в града.

Този път в митинга-шествие участваха стотина души, които писаха оценки „лош-1“ на всички министерства, а отличен само на сектор „Корупция“.

Пред Съдебната палата пък протестиращите скандираха: „Гешев, позор, оставка и затвор“. С освирквания бяха посрещнати имената на 20-те членове на ВСС, гласували за избора на Гешев за главен прокурор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук